Sempre hem fet servir el hashtag #RecuperemBuenosAires. Però… perquè? És senzill: perquè volem recuperar allò que ja era. Perquè malgrat ser un edifici que gestionava l’església, era de facto un espai comunitari veïnal. En fem quatre pinzellades! 👇😊


L’any 1960 l’edifici passà a mans dels Pares Paüls, donant lloc a la Llar d’avis Betània. Donada la necessitat de crear espais d’oci, sorgí el Club Betània, espai autoorganitzat pels veïns on s’hi trobaven per celebrar-hi nits de poesia, dinars populars, festes i comunions…

L’existència d’espais com el Club Betània, va propiciar que l’edifici acollís activitats per la gent del poble com ara nits de cinema, reunions de l’associació de veïns i fins i tot les primeres classes de l’Escola Nabí.

El Club Betània va cessar la seva activitat al 1997 degut a l’aluminosi. Al 2012 la Llar d’avis Betània va tancar les seves portes. Es posava fi així, a més de 40 anys de bona part de la història comunitària del poble de Vallvidrera.

Al març del 2019, gràcies a la ocupació, es van tornar a obrir les portes de l’edifici amb l’objectiu de recuperar-ne el seu ús comunitari.


I seguirem! 🙂