Davant l’amenaça que l’Església vengui aquest edifici per a fer-hi un hotel de luxe, a finals de febrer de 2019 vam decidir recuperar l’edifici per mantenir-lo com a patrimoni històric de Vallvidrera, crear un projecte d’habitatge comunitari i obrir-lo a totes les veïnes del barri.

Des de llavors hem fet desenes de xerrades de caràcter polític o cultural, activitats com ara concerts (del cant coral al punk o al trap passant per la música barroca) així com certàmens de poesia, dinars populars o tallers manuals. També tenim un hort comunitari, un espai de criança i un casal de joves federat Casals de Joves de Catalunya. I com no, ha estat un punt de trobada entre veïnes i col·lectius, desde la Comissió de Festes, l’Associació de Veïnes, la Cooperativa de Consum Can Pujades, el Grup Muntanyenc de Collserola o Extinció o Rebelió Barcelona, entre d’altres.

Concert infantil de Xiula, amb més de 500 assistents

Per a poder seguir amb la nostra tasca de transformació comunitària, ens cal la teva ajuda. L’Església ens va denunciar, vam tenir un judici (on vam llançar aquest Manifest de suport on ho expliquem) i ara cal una darrera empenta per a guanyar.

Volem que els Pares Paüls retirin la demanda i volem que ho facin ja. Cal fer-los saber que, en la defensa del patrimoni i de la comunitat, ens hi trobaran de cara. També volem que la resta de comunitat eclesiàstica prengui partit: també són responsables d’aquesta persecució judicial!

El menjador modernista ple a vessar per al concert de música barroca

Per això et demanem suport per a fer escoltar la nostra veu. Us deixem algunes idees per a que les poseu en pràctica al vostre col·lectiu o de forma individual. Al final de l’article hi trobareu algunes mostres de suport rebudes fins ara per inspirar-vos!

Difusió de la informació sobre la Casa Buenos Aires i la campanya contra el desallotjament: que corri la veu, que no quedi paret o racó a Internet on no es conegui el cas!

Convèncer-los que desallotjar-nos no els serà rentable: Cada Església és una gran bústia de suggeriments, com els hi podríeu dir? penseu, penseu…

Deixeu fluir l’art que hi ha dins vostre: les seves parets clamen per la frase “La Casa Buenos Aires es queda a Vallvidrera. Retireu la denúncia!”.

Feu volar la vostra imaginació: envieu-nos fotos de la bossa de la casa, les enganxines o les banderoles allà on arribin. I per descomptat, qualsevol mostra de solidaritat serà ben rebuda!

Suport rebut des de la Vila de Gràcia (Església de Plaça Virreina)

Recordeu:

– Intenteu que el que ens envieu no es pugui relacionar amb vosaltres (feina, casa, amistats, etc.)

– No ens envieu res des de cap correu electrònic que es pugui relacionar amb vosaltres. Podeu obrir-vos un correu nou.

Si voleu rebre informació de qualsevol tipus, envieu-nos un correu a lacasabuenosaires@sindominio.net o seguiu-nos a les xarxes a @labuenosaires__!

Mireu algunes de les mostres de suport que hem rebut fins ara!

Gràcia, Sant Cugat, Sarrià, Madrid, l’Eixample, Alella i fins i tot al Pirineu!

De Gràcia a Sant Cugat, solidaritat!


Les parets de Sarrià parlen…


Pares Paüls especuladors, retireu la denúncia!

La Casa Buenos Aires es queda a Vallvidrera!